2015年4月大学英语b统考题库 交际英语

1、- I'm sorry I broke your mirror.
- _________
A.It's OK with me.
B.It doesn't matter.
C.You are welcome.
D.I don't care.
答案:B
2、- Will you come to my birthday party this Sunday?
- _________
A.I'm very busy.
B.Ok, I don't.
C.Ok, I do.
D.Ok, I will.
答案:D
3、- Excuse me, when does the next flight from Paris arrive?
- _________
A.In half an hour.
B.An hour before.
C.Until the next one.
D.Before another one.
答案:A
4、- Do you think it's going to rain over the weekend?
- _________
A.I don't believe.
B.I don't believe it.
C.I don't think.
D.I don't think so.
答案:D
5、- I'd like to invite you to dinner this Saturday, Mr. Smith.
- _________
A.Oh, no. let's not.
B.I'd rather stay at home.
C.I'm sorry, but I have other plans.
D.Oh, no. That'll be too much trouble.
答案:C
6、- Let me introduce Peter to you. He is my roommate.
- _________
A.Hello, Peter.
B.Sorry, I don't know him.
C.Let me introduce Peter, too.
D.Who are you?
答案:A
7、- This is Bill speaking. May I speak to Mr. Smith?
- _________. Here he comes.
A.No, speaking.
B.Don't go away.
C.Who are you?
D.Hold on.
答案:D
8、- Let me give you a lift(搭便车).
- _________ I prefer to walk on such a lovely day.
A.Thank you.
B.No, thanks.
C.You are welcome.
D.No, you can't.
答案:B
9、- May I introduce myself? I'm Li Hua.
- _________
A.I'm Todd Smith. It's nice to meet you.
B.I'm Todd Smith. How old are you?
C.Thank you.
D.Oh, here is my card. You can have a look.
答案:A
10、- _________
- Oh, well, I'll speak a little slower.
A.How long do you speak?
B.How do you like my speech?
C.Do you speak English?
D.I'm sorry I can't understand you.
答案:D
11、- I'm sorry I'm late.
- _________ Come earlier next time.
A.Sure.
B.You are welcome.
C.It doesn't matter.
D.I don't know.
答案:C
12、- Could you please open the window?
- _________
A.I can't.
B.Go ahead.
C.Sure.
D.It's really very kind.
答案:C
13、- Would you come and have dinner with us?
- _________
A.No, I think I do.
B.No, never mind.
C.Yes, please.
D.Thanks. I will.
答案:D
14、- Which would you like? Tea or coffee?
- _________
A.Sure, I would.
B.Yes, pleasure.
C.Yes, thank you.
D.Tea, please.
答案:D
15、- I'm looking for a shirt for my father.
- _________
A.What size do you wear?
B.What can I do for you?
C.How about this one?
D.What size does your father wear?
答案:D
16、- Thank you for giving me so much help.
- _________
A.My pleasure.
B.Never mind.
C.Yes, thank you.
D.It doesn't matter.
答案:A
17、- What will the weather be like tomorrow?
- _________
A.I don't like the weather at this time of the year.
B.I don't know if it is going to rain tomorrow.
C.Why don't you read the newspaper yourself?
D.Let's listen to the weather report on the radio at ten.
答案:D
18、- Thank you very much.
- _________
A.It doesn't matter.
B.Yes, please.
C.You are welcome.
D.Forget it.
答案:C
19、- Could I borrow your English Dictionary?
- _________
A.Thank you very much.
B.No, I am not ready.
C.I'm sorry. It's not at hand now.
D.It's very kind of you.
答案:C
20、- I must apologize to you for the delay.
- _________
A.That's all right.
B.It's a pleasure.
C.All the best.
D.You are welcome.
答案:A
21、- Do you have any oranges and apples?
- _________
A.Yes, madam, on the second shelf over there.
B.The oranges are very cheap.
C.You like apples, don't you?
D.Of course, we have some fruits.
答案:A
22、- Mike, I am going to skate in the mountains tomorrow.
- Oh, really? _________
A.I am sorry.
B.Thank you.
C.Have a good time.
D.Congratulations!
答案:C
23、- ID card, please.
- _________

A.Here is it.
B.Here are they.
C.Here you are.
D.Give you.
答案:C
24、- Would you turn up the radio, please?
- _________
A.Yes, please.
B.Sure.
C.No, thank you.
D.Yes, that's all right.
答案:B
25、- How is your headache?
- _________

A.Not at all.
B.Better now.
C.Thank you.
D.Nothing special.
答案:B
26、- Sorry I'm late.
- _________
A.You are welcome.
B.It's a pleasure.
C.Take care.
D.Don't worry.
答案:D
27、- Jill, you look tired. Let's go for a walk.
- _________

A.Thank you, I'm really hungry.
B.That's a good idea.
C.You are welcome.
D.You're wrong.
答案:B
28、- This book is really interesting. I enjoy it very much.
- _________
A.I have just finished a novel.
B.What is it about?
C.I found it in a small bookstore.
D.When did you start reading?
答案:B
29、- Can I help you, sir?
- _________
A.Sorry, no trouble.
B.No, you can't.
C.Yes. Can I have a look at that sweater?
D.I don't know.
答案:C
30、- Please help yourself to the fish.
- _________.
A.Thanks, but I don't like the fish.
B.Sorry, I can't help.
C.Well, what about you?
D.No, I can't.
答案:A
31、- Can I speak to Mr. Brown, please?
- Yes, _________
A.this is me.
B.I am Mr. Brown.
C.Brown is speaking.
D.please speak.
答案:C
32、- Good afternoon. Can I help you with something?
- _________
A.Yes, it is a pleasure.
B.Yes, I'm interested in that handbag.
C.I don't like anything.
D.I don't need help.
答案:B
33、- I'm glad you like the show.
- _________
A.Thank you so much for inviting me.
B.Yes, I don't like it.
C.No, I don't know.
D.I'll never go to it again.
答案:A
34、- Mary, we should get together some time.
- _________
A.Yes, what about next week?
B.I will miss you.
C.I'm afraid I can wait.
D.You think about it.
答案:A
35、- You have such a nice house! I do like it.
- _________.
A.No, you needn't.
B.It's very kind of you to say so.
C.No, it is not.
D.Don't mention it.
答案:B
36、- Do you think I can borrow your bike for a few hours?
- _________
A.I'm afraid you can.
B.I'm sorry, but I really need it this afternoon.
C.Yes, I don't think so.
D.I'll think about it later.
答案:B
37、- Our apartment is dirty.
- _________
A.It is hot today.
B.It is not my business.
C.Who is on duty this week?
D.Let me have a try.
答案:C
38、- How do you like the movie we saw yesterday?
- _________
A.You are welcome.
B.How about you?
C.I've never seen a better movie than it.
D.It is very expensive.
答案:C
39、- Hello, who is calling?
- _________
A.Mary is out.
B.Hello, this is William from IBM.
C.He's in the office.
D.Can you hold the line?
答案:B
40、- I think digital dictionaries are very useful.
- _________
A.Yes, I think so.
B.It's a good idea.
C.You are welcome.
D.It's a pleasure.
答案:A
41、- Thank you very much for the dictionary you sent me.
- _________
A.No thanks.
B.I'm glad you like it.
C.Please don't say so.
D.No, it's not so good.
答案:B
42、- Do you mind if I read the text aloud here?
- _________

A.Yes, you read it.
B.No, I don't.
C.Yes, I don't.
D.No, I don't like to read.
答案:B
43、If a strange person says“Excuse me!” to you in the street, you could answer _________
A.Excuse me.
B.I'm sorry.
C.Yes?
D.OK.
答案:C
44、- Can I speak to Mr. Rose?
- _________ Can I take a message for him?
A.This is he.
B.I am afraid he is not in.
C.Who are you?
D.Sorry. Do you know him?
答案:B
45、- May I take your order now?
- _________
A.No, I'm in trouble now.
B.Yes, we take orders.
C.Yes, I'd like a dish of chicken.
D.No, I don't have an order.
答案:C
46、- I didn't know my identity card(身份证)was needed, sir.
- _________
A.That's sorry.
B.I don't believe you.
C.Sorry, but that's no excuse.
D.You can't say that.
答案:C
47、- Have a nice holiday!
- Yes. _________
A.The same to you.
B.You do too.
C.same as you.
D.You have it too.
答案:A
48、- Would you like to have some coffee?
- _________

A.No, please.
B.Yes, I like.
C.It is a pleasure.
D.No, thank you.
答案:D
49、- How do you like this dress?
- _________.
A.I am fine, thank you.
B.It's very pretty.
C.I bought this dress at a sale.
D.It's my sister's.
答案:B
50、- Can I get you a cup of tea?
- _________
A.That's very kind of you.
B.I want coffee.
C.With pleasure.
D.You can, please.
答案:A
51、- What's wrong with your car?
- _________
A.It's very expensive.
B.I like it.
C.One of the windows is broken.
D.It's not for sale.
答案:C
52、- Our team will play against the Rockets this weekend.
- _________
A.Cheers!
B.Good luck!
C.Congratulations!
D.Really?
答案:B
53、- Are you doing anything this evening?
- _________
A.Thank you for the dinner.
B.How about you?
C.I can do nothing about it.
D.I don't think so.
答案:D
54、- How do I get to the cinema?
- _________
A.It's very far.
B.Yes, there is a cinema near here.
C.It's well known.
D.Go down this street and turn left.
答案:D
55、- Does No.20 bus stop at our school?
- _________
A.I go to school by bus.
B.I'm afraid not.
C.You are welcome.
D.I'll not take No.20 bus.
答案:B
56、- Do you think Tom is ill?
- _________
A.No, I don't think so.
B.Yes, he's very well.
C.Yes, I like him very well.
D.No, I was ill yesterday.
答案:A
57、- Have a cup of tea, ____?
- Thanks a lot.
A.don't you
B.haven't you
C.shall we
D.will you
答案:D
58、- How are you, Bob?
-________
A.How are you?
B.I'm fine. Thank you.
C.How do you do?
D.Nice to meet you.
答案:B
59、- Hello, I'm Harry Potter.
- Hello, my name is Charles Green, but ______.
A.call my Charles
B.call me at Charles
C.call me Charles
D.call Charles me
答案:C
60、- Thanks for your help.
- __________
A.My pleasure.
B.Never mind.
C.Quite right.
D.Don't thank me.
答案:A
61、- Paul, _______?
- Oh, that's my father!And beside him, my mother.

A.what is the person over there
B.who's talking over there
C.what are they doing
D.which is that
答案:B
62、- It's rather cold in here. Do you mind if I close the window?
- ________
A.Yes, please.
B.No, please.
C.Sure, please.
D.I don't like it.
答案:B
63、- ________
- He teaches physics in a school.
A.What does your father do?
B.Who is your father?
C.What is your father doing?
D.Where is your father now?
答案:A
64、- Who's speaking?
- This is Tom ________.
A.speaks
B.spoken
C.speaking
D.saying
答案:C
65、- I'm sorry. I am late due to the heavy traffic.
- ________
A.Well, it's OK.
B.No, it's all right.
C.You are welcome.
D.You are wrong.
答案:A
66、- Hi, Tom, how's everything with you?
- ___________, and how are you?
A.Don't mention it
B.Hm, not too bad
C.Thanks
D.Pretty fast
答案:B
67、- Could I borrow your car for a few days?
- ________
A.Yes, you may borrow.
B.Yes, go on.
C.Sure, here is the key. Enjoy your journey.
D.It doesn't matter.
答案:C
68、-May I see your tickets, please?
- ________
A.Sure.
B.No, you can't.
C.No, they are mine.
D.Yes, you can.
答案:A
69、- Excuse me, how much is the jacket?
- It's 499 Yuan. ________
A.Oh, no. That's OK!
B.How do you like it?
C.Which do you prefer?
D.Would you like to try it on?
答案:D
70、- Thank you for inviting me.
- _______
A.I really had a happy time.
B.Oh, it's too late.
C.Thank you for coming.
D.Oh, so slowly?
答案:C
71、- Could you help me with my physics, please?
- ________
A.No, no way.
B.No, I couldn't.
C.No, I can't.
D.Sorry I can't. I have to go to a meeting right now.
答案:D
72、- Could I speak to Don Watkins, please?
- ________
A.Speaking, please.
B.Oh, how are you?
C.I'm listening.
D.I'm Don.
答案:A
73、- We are going to have a singing party tonight. Would you like to join us?
- ________
A.I'm afraid not, because I have to go to an important meeting.
B.Of course not. I have no idea.
C.No, I can't.
D.That's all set.
答案:A
74、- Please help yourself to the seafood.
- ________
A.No, I can't.
B.Sorry, I can't help.
C.Well, seafood don't suit.
D.Well, I'm afraid I don't like seafood.
答案:D
75、- Would you like to go to the concert with us this evening?
- ________
A.No, I already have plans.
B.I'd love to, but I'm busy tonight.
C.No, I really don't like being with you.
D.I'm ill, so I shouldn't go out.
答案:B
76、- Must I take a taxi?
- No, you ________ . You can take my car.
A.had better to
B.don't
C.must not
D.don't have to
答案:D
77、- Congratulations! You won the first prize in today's speech contest.
- ________
A.Yes, I beat the others.
B.No, no, I didn't do it well.
C.Thank you.
D.It's a pleasure.
答案:C
78、- Do you mind my smoking here?
- _______
A.No, thanks.
B.Yes, I do.
C.Yes. I'd rather not.
D.Good idea.
答案:B
79、- Hey, Tom, what's up?
- __________
A.Yes, definitely!
B.Oh, not much.
C.What is happening in your life?
D.You are lucky.
答案:B
80、- Did you know that David injured his leg yesterday?
- Really? _______
A.Who did that?
B.What's wrong with him?
C.How did that happen?
D.Why was he so careless?
答案:C
81、- How was your trip to London, Jane?
- ___________
A.Oh, wonderful indeed.
B.I went there alone.
C.The guide showed me the way.
D.By plane and by bus.
答案:A
82、- This box is too heavy for me to carry it upstairs.
- _______
A.You may ask for help.
B.I'll give you a hand.
C.Please do me a favor.
D.I'd come to help.
答案:B
83、- Excuse me, could you show me the way to the nearest post office?
- ______Oh yes! Two blocks away from here at the Green Avenue. You can't miss it.

A.I beg your pardon?
B.What do you mean?
C.You're welcome.
D.Mm, let me think.
答案:D
84、- Wow! This is a marvelous room! I've never known you're so artistic.
- ______
A.Great, I am very art-conscious.
B.Don't mention it.
C.Thanks for your compliments.
D.It's fine.
答案:C
85、- Unbelievable! I have failed the driving test again!
- _______ This is not the end of the world.
A.Good luck.
B.Cheer up.
C.Go ahead.
D.No problem.
答案:B
86、- Is it possible for you to work late tonight?
- _______
A.I like it.
B.I'll do that.
C.I'd love to.
D.I think so.
答案:D
87、- I wonder if I could use your computer tonight?
- ___________ I'm not using it right now.
A.Sure, here you are.
B.I don't know.
C.It doesn't matter.
D.Who cares?
答案:A