2015年9月全国网络统考大学英语b统考题库英译汉复习资料2

70、You ought not to smoke so much.
答案:
你不应该抽这么多的烟。

71、A teacher should have patience in his work.
答案:
当老师应当有耐心。

72、The earth on which we live is shaped like a ball.
答案:
我们居住的地球,形状像一个大球。

73、The cause of the fire was carelessness.
答案:
起火的原因是不谨慎。

74、Open the window and let the fresh air in.
答案:
打开窗户让新鲜空气进来。

75、She is used to living in the countryside.
答案:
她习惯住在乡下。

76、Can you express yourself clearly in English?
答案:
你能用英语清楚地表达自己的意思吗?

77、I am very familiar with his name.
答案:
我很熟悉他的名字。

78、Tom likes playing basket-ball but he can't play well.
答案:
汤姆喜欢打篮球,但他打得不好。

79、How do you spell your last name?
答案:
你的姓是如何拼写的?

80、We are short of time and money.
答案:
我资金和时间都缺。

81、The old man is in his late sixties.
答案:
老人近七十岁。

82、Try hard or you'll fail the test.
答案:
努力地,否则你考试及不了格。

87、My grandpa is used to getting up early.
答案:
我爷爷习惯早起。

88、The plane took off very smoothly.
答案:
飞机很平稳地起飞了。

89、How long have you collected your stamps?
答案:
你集邮有多久了?

90、Our library is as big as theirs.
答案:
我们的图书馆和他们的一样大。

91、Nothing in the world moves faster than light.
答案:
世界上没有什么东西比光走得更快。

92、My problem is that I don't have much time to do the work.
答案:
我的问题在于我没有多少时间干这工作。

93、He was too tired to go on reading.
答案:
他太困了,无法再阅读了。

94、I'm thinking about a visit to Paris.
答案:
我在考虑去巴黎旅游。

95、The doctor told me to have more water.
答案:
医生让我多喝些水。

96、Everyone was in bed except me.
答案:
除了我,所有人都上床睡觉了。

97、He was satisfied with his new car, and drove to work in it the very next day.
答案:
他对自己的新车感到很满意,第二天就开着去上班了。

98、Go down this street until you reach the second traffic lights.
答案:
顺着这条街走,一直走到第二个交通灯处。

99、We enjoyed ourselves very much at the party.
答案:
在那次晚会上我们玩得很愉快。

106、Please give this book to whoever comes first.

答案:
请把这本书给最先来的人。

107、A lot of natural resources in the mountain area will be exploited and used.
答案:
那个山区有许多自然资源有待于开发利用。

108、The students are encouraged to do more listening, reading and writing by their teacher.
答案:
老师鼓励学生多听、多读、多写。

109、This place has plentiful material resources.
答案:
这个地方的物质资源是丰富的。

110、Various substances differ widely in their magnetic(磁性的) characteristics.
答案:
各种材料的磁性有很大的不同。

111、The more passions we have, the more happiness we are likely to experience.
答案:
我们的激情越多,我们有可能体验的快乐就越多。

112、Each time history repeats itself, the price goes up.
答案:
历史每重演一次,代价就增加一分。

113、In an age of plenty, we feel spiritual hunger.
答案:
在这个物质财富充裕的时代,我们感到精神上的饥渴。

114、In no other country in the world can you find such plants as this one.
答案:
像这样的植物在世界上的其他任何一个国家都找不到。

115、Would you please help me with this heavy box?
答案:
你能帮我抬一下这个沉箱子吗?

116、John and his brother differ in personality even if their differences in age are not significant.
答案:
尽管约翰和他哥哥在年纪上相差不大,但他们的个性却不相同。

117、If you decided to learn a new language, you would have to devote all your efforts to it.
答案:
如果你决定学一门新的语言,你必须全力以赴。

118、You needn't go there anymore. He already knows about it.
答案:
你不必去了,他已经知道那件事了。

119、As is known to all, China is a developing country.
答案:
众所周知,中国是一个发展中国家。

120、The most common samples of inorganic materials are the gases of the atmosphere, water, rocks, etc.
答案:
大气中的气体、水和岩石等都是无机物中最普通的实例。

答案地址

点击查看答案